skip to Main Content

De kracht van zonnepanelen

Zonnepanelen maken gebruik van de grootste energieleverancier; namelijk de zon. Wist je dat de totale zonne-energie die op de woestijn oppervlakte straalt genoeg is om de hele wereld van energie te voorzien? Daarom dat er op het gebied van zonne-energie veel innovatie is. Er zijn tegenwoordig grofweg drie manieren om zonlicht om te kunnen zetten in bruikbare energie: zonnepanelen, zonnespiegels en zonneschalen.

Zonnepanelen voor op het dak

Zonnepanelen komen tegenwoordig in alle soorten en maten. Van draagbare zonnepaneeltjes om kleine elektrische apparaten off-grid op te kunnen laden, tot de bekende zonnepanelen op het dak of hele zonnecentrales met enorme zonnepanelen. Bij zonnepanelen wordt zonlicht omgezet via een fotovoltaïsche reactie in energie. Het voordeel van deze methode is dat er voor gewone zonnepanelen geen direct zonlicht nodig is. In veel gebieden, waaronder Nederland, hebben we immers meer met indirect zonlicht dan direct zonlicht te maken door de vele bewolking.

Zonnepanelen-dak-bedrijf
Zonnepanelen-woestijn

Overstappen op zonne-energie

Wil je ook dat de energie die je verbruikt in je onderneming (grotendeels) wordt opgewekt door zonne-energie? Bij energieB2B helpen we je graag met de overstap en begeleiden en adviseren we je tijdens het hele traject. Daarnaast kijken we samen met je mee of je in aanraking komt voor subsidies of andere aantrekkelijke financiële regelingen.

Zonnespiegels en zonneschalen

De andere twee vormen van het opwekken van zonne-energie heeft in Nederland weinig zin. Deze vormen vind je dan ook terug in landen als Spanje of in de woestijn. Zonnespiegels en zonneschalen hebben allebei een gebogen vorm waardoor ze het zonlicht kunnen bundelen in een intense straal. Deze straal levert zoveel energie op dat er vervolgens twee opties zijn: Bij zonnespiegels wordt deze straal gebruikt om thermische olie op te warmen, die op zijn beurt water opwarmt, wat op haar beurt in stoom veranderd die vervolgens gebruikt wordt door een stoomturbine om energie op te wekken. Bij zonneschalen wordt de geconcentreerde straal gericht op efficiënte zonnepanelen en via dezelfde fotovoltaïsche reactie weer omgezet in energie. Het voordeel van zonneschalen ten opzichte van zonnepanelen is dat deze meer energie kunnen opwekken op een kleiner oppervlakte.

Meer informatie over zonnepanelen?

Back To Top